September/Oktober 2019

Dick Haakman

Dick Haakman (1934-2018)

Dick Haakman schilderde met plezier heel precies een fijn stilleven en met evenveel plezier kon hij daarna een verbeelding van zijn fantasie schilderen waarbij compositie en kleurenpalet centraal staan. Bloemen zijn dikwijls zijn kleurrijke onderwerp en ’s zomers stond zijn ezel regelmatig in zijn prachtige tuin. Het schilderen van muziek was een specialiteit van Dick Haakman. De liefde voor muziek werd voor een belangrijk deel gevoed door de liefde voor zijn vrouw Mascha van Peijpe, een gewaardeerd concertpianiste. De muze van de muziek en de muze van de beeldende kunst zijn in dit paar nauw verbonden, en dat levert een intens beleefde vorm van kunstuiting op. Die liefde wist Haakman treffend te vangen en met zijn palet en penseel over te brengen op de toeschouwer.

Op zaterdag 19 oktober 2019 van 11:00 tot 17:00u zal er in Brasserie de Buurman te Poederooijen een expositie zijn met een aantal werken van Dick Haakman. Adres: Maasdijk 84a, Poederoijen.

Deze expositie is tevens de start van een verkooptentoonstelling in de Gevleugelde Ezel, op 20, 25 en 26 oktober en 1 en 2 november van 13:00 tot 17:00u. Een bezichtiging op afspraak is ook mogelijk.
Adres: Maasdijk 74 te Poederoijen.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.degevleugeldeezel.nl.

In Markt Twee zijn van 5 september tot en met 20 oktober enkele werken van Dick Haakman te bezichtigen.

 

Terug naar overzicht