September 2022

Een dichte deur en andere stillevens

Hille Pijlman & Arno Dubbers 

Gewoonlijk verwachten we bij het schilderkunstig ‘stilleven’ een weergave van onbezielde voorwerpen, gerangschikt op een tafel o.i.d. Traditioneel betreft het vaak keramiek en glaswerk, aangevuld met bloemen of fruit en dergelijke. De voorbeelden zullen bekend zijn.

Hoewel ook op deze tentoonstelling afbeeldingen te vinden zijn die verwijzen naar de meer traditionele opvatting, geldt voor de meeste een bredere onderwerpkeuze. De titel van de tentoonstelling en de afbeeldingen bij deze tekst geven dat al aan. Bovendien speelt in een aantal werken van Hille Pijlman de menselijke figuur een niet onbelangrijke rol – in zijn of haar relatie tot de afgebeelde objecten. hillepijlman.nl

Beide exposanten zijn oud-studiegenoten van de Koninklijke Academie in Den Haag en laten oud en nieuw werk zien in verschillende technieken, beeldinhoudelijk gerelateerd aan verschillende vormen van realisme. Vakmanschap en zorgvuldigheid zijn mede kenmerkend.

Veel van de werken zijn voorheen zelden of niet eerder tentoongesteld. 

Het eerste weekend van de tentoonstellingsperiode valt samen met het Kunstrondje Zaltbommel XXL, met meer dan 80 deelnemende exposanten. 

Terug naar overzicht