Januari en Februari 2020

Een prachtig begin van 2020

We starten het nieuwe jaar met een mooie expositie van lokale kunstenaars!

Vanaf 5 januari exposeren de Bommelse kunstenaars Sonja de Jongh, Annita Smit en Leontien Vossen hun werken in Markt Twee.

De Jongh, Smit en Vossen kennen elkaar van Pand 9 en hebben daar alle drie hun atelier. Ze lopen regelmatig bij elkaar binnen en volgen de totstandkoming van elkaars werk op de voet. Zo stimuleren ze elkaar en voeden ze elkaars artistieke ontwikkeling. 

Afgelopen zomer namen ze met andere kunstenaars van het kunstenaarscollectief Projectruimte Publiek deel aan het multimediale project Between. Het project oogstte veel waardering op het Cultuurfestival Bommelerwaard.

Flinterdun papier

Annita Smit staat bekend om haar abstracte papierkunst gemaakt van flinterdun bijbelpapier of papier van oude encyclopedieën. Ritme, textuur en kleurschakering keren steeds terug in haar werk. Smit exposeert regelmatig in zowel binnen- als buitenland, recent nog op de Papierbiënnale in Shanghai. 

Sonja de Jongh toont haar boeiende Sumi-e schilderijen, die worden gemaakt op flinterdun rijstpapier, soms met reusachtige penselen. In haar kunst gaat het om het moment, in het hier-en-nu zijn. Het gebruik van spontane lijnen en kleuren kenmerken haar stijl. De Jongh is meermalen internationaal onderscheiden. 

ZOUT

Het werk van Leontien Vossen gaat over vergankelijkheid. In materialen die ze veelal vindt of jut, ontstaat een aanzet tot een werk. Vossen maakt assemblages en installaties, collages in 3D. Voor het project Between maakte ze ZoutvaL, een installatie waarin 450 kilo zout was verwerkt. In samenwerking met filmer Kees Maaswinkel en Joost de Beij (licht) is de korte kunstfilm ZOUT tot stand gekomen, waarin deze installatie de hoofdrol speelt. Deze film is te zien tijdens de expositie in Markt Twee. 

Kunstrondje 

De expositie loopt van 5 januari tot en met 16 februari 2020. Op de eerste zondag van de maand is Markt Twee een van de locaties van het Kunstrondje Zaltbommel. 

 

Terug naar overzicht