Februari t/m 13 Maart 2022

Mohammad Aglah en José op ten Berg

Mohammad Aglah

Mohammad Aglah woont sinds 1997 in Nederland. Hij studeerde aan de kunstacademie van Bagdad en later in Nederland aan de fotovakschool. Mohammad Aglah heeft een zeer onderscheidende stijl die zich kenmerkt door een combinatie van schilderen en fotografie. Zijn werk is opgebouwd uit verschillende lagen die subtiel verenigd zijn. Zijn creatieve kracht is het experimenteren met verschillende materialen om te bereiken wat hij wil. Met zijn werken, die een haast sprookjesachtige sfeer uitstralen, probeert hij een staat van vreugde te creëren.

José op ten Berg

Poollandschap.

In 1991 na mijn afstuderen aan de academie ben ik naar Ny-Ålesund in Spitsbergen gereisd.
Daar ben ik besmet geraakt met het poolvirus.
Reizen, zowel reële als fictieve, vormen sindsdien de belangrijkste inspiratiebronnen van mijn werk.
Sindsdien heb ik nog vele reizen gemaakt naar het poolgebied, Antarctica, Groenland, IJslande n Spitsbergen.
De vorm van een ijsberg, de kleur. Het blauw in het ijs en die reflecties van het licht daarin, dat kun je niet van te voren bedenken dat zie je pas in het echt. Het is veel mooier je blijft je verwonderen.
Terug op mijn atelier ga ik schilderen, grotendeels uit mijn hoofd.
In 2020 heb ik een wandeltocht van 5 dagen door IJsland gemaakt in het gebied rondom Landmannalaugar. Deze tocht vormde de inspiratie voor een serie van 50 schilderijen. Een aantal ervan zijn op de tentoonstelling te zien. Landmannalaugar is een dal in het binnenland van IJsland, bekend vanwege zijn ryoliet gesteente. De bergen zijn zeer kleurrijk, het was soms net alsof ik al in een schilderij rondliep. 

www.joseoptenberg.nl

 

Terug naar overzicht