December 2023

Wij vieren

Te zien tot en met 7 januari 2024. 

Vier bevriende kunstenaressen exposeren deze maand in Markt Twee. Hieronder stellen we ze aan u voor. 

Ans Schrieks (BuildingArt)

Drie series op deze expositie zijn geïnspireerd door Zaltbommel. Ans is als volgt te werk gegaan:

  • Van Zaltbommel heeft ze verschillende foto’s gemaakt;
  • Uit die foto’s heeft ze een selectie gemaakt van de, voor haar, interessantste foto’s;
  • Die foto’s zijn op forex afgedrukt;
  • Uitgaande van die foto heeft ze een collage en een zeefdruk gemaakt;
  • De serie (de foto, collage en zeefdruk) vormen samen het kunstwerk maar zijn ook los te koop.

Bijzonder is dat u zo inzicht krijgt in hoe een kunstwerk tot stand komt. Welke lijnen, vlakken en kleuren zijn bewaard gebleven en wat is weggelaten of komt op een andere plaats terug. Voor bedrijven, instellingen en eigenaren of bewoners van bijzondere gebouwen, maakt BuildingArt moderne, unieke kunstwerken geïnspireerd door het pand, de werk- of woonomgeving. In een vergaderkamer, de woonkamer of het bedrijfsrestaurant komt deze kunst uitstekend tot zijn recht. 

Voorbeelden van inspiratiebronnen:

  • De lichtinval in het bedrijfsgebouw waardoor mooie schaduwen ontstaan; 
  • Een balk onder het plafond;
  • Een speciaal hoekje met een mooi lijnenspel of een mooie vlakverdeling;
  • De constructie van een loods;
  • Het dak van een magazijn;

Kortom van putdeksel tot balk, hekwerk of gevelvlak, elk onderdeel van jouw woon- of werkomgeving kan tot een kunstwerk leiden. Bent u geïnteresseerd in moderne kunst die speciaal voor u gemaakt is en waarvan de inspiratiebron uw eigen woon- of werkomgeving is? Neem dan contact op met info@buildingart.nl.
Een en ander is te lezen en te bekijken op buildingart.nl. 

Jannette van der Sar

Acrylverf, water en verschillende ondergronden vormen de basis van het werk. Door de verf te laten vloeien en er weer nieuwe lagen over aan te brengen ontstaat  een beeld dat vaak de suggestie geeft van een landschap, waarin je altijd wel een plek ontdekt waar je naartoe zou willen gaan.
www.jannettevandersar.nl info@jannettevanderar.nl.

Rezie Hendriks

Voor mijn ruimtelijk werk heb ik een heel arsenaal aan curiosa en afgedankte, vaak incomplete, voorwerpen en materialen, grotendeels afkomstig uit containers en kringloopwinkels. Mijn werkwijze is ten dele gecontroleerd en ten dele door de omstandigheden ingegeven. Vaak maak ik wat ik niet had kunnen bedenken.Ingrediënten voor mijn werk: humor, verleiding, kleur, barok, rococo, andere culturen, aantrekken versus afstoten, aandacht voor detail, de behoefte om zichtbaar te zijn en ruimte in te nemen, overdaad, drama en vergankelijkheid. Niet alles is wat het in eerste instantie lijkt te zijn.

reziehendriks.exto.nl

Ria Breedveld

Voor de expositie ‘Wij vieren’ dacht ik ‘stoer werk’ neer te zetten. Werk met Statements, diepgaande boodschappen en veel stof tot nadenken.
Maar het liep anders…
Mijn tekstwerken kunnen niet gepland worden, zo blijkt. Ik zie een zin of een woordje dat me aanspreekt en bezighoudt en met materiaal wat op dat moment
voorhanden is ontstaat het beeld.
Ik zou het lieflijk noemen deze keer. In mijn favoriete kamertje op de tweede verdieping van Markt Twee is een kleine ingetogen verzameling werk te zien,
klein van formaat ook. Herinneringen, een beetje humor, fragiele woordwerkjes waarbij af en toe ook een woordje valt of verschuift door de trilling van voet-
stappen als je binnenkomt.

Het loopt zoals het loopt…

 

 

Terug naar overzicht