December 2021 - Januari 2022

Zes op Twee

Zes enthousiaste beeldend kunstenaars bij Markt Twee.

Het werk van Annelies Timmersmans uit Woudrichem, voornamelijk het drukken van prenten, is heel divers. Van figuratief tot abstract werk. Annelies werkt vrij intuïtief. Het werken met diverse inkten en een scala aan papiersoorten leveren mooie verrassingen op. De mensfiguren en andere afbeeldingen zijn zelden concreet weergegeven. Het roept soms vragen op. Dat blijft spannend voor de maker en de kijker.

De figuratieve kunst van Kay Gotlieb uit Waalwijk kenmerkt zich door de gelaagdheid waar kleur, licht en vorm samenkomen. Ze werkt intuïtief en vanuit haar emotie. Dat doet Kay met fotografie, tekenen en schilderen. In haar schilderwerk brengt ze als basis een kleur aan en van daaruit bouwt ze kleur op. De uiteindelijke verschijningsvorm kan veranderen van haar oorspronkelijke intentie. Het is een voortdurend proces waarin gevoel de boventoon voert. Met haar kunst wil ze de mensen raken. www.kay-art.nl  

Els Bastiaansen uit Den Hout is in 2016 geslaagd voor schilderen specialisatie Hogere graad. Nu het 5e jaar monumentale kunst/mixed media op de kunstacademie afgerond te hebben, is het gevoel voor ruimtelijke vormen en installaties ontstaan, fantastisch om met zoveel materialen bezig te zijn en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het kunstwerk “Ode aan de zorg” is ontstaan na jaren negatieve berichten in de media over de zorg. Het zorgen voor de medemens is een mooi vak, met mooie en warme gevoelens. Met dit werk zet Els haar collega’s in het zonnetje. Verschillende projecten kunt u volgen op haar website www.elskunst.nl en op Instagram@elskunst.

De ontwerpen van beeldend kunstenaar Loes van Duuren uit Terheijden op deze expositie zijn Abri’s schuilplaatsen. Keramiek objecten gemaakt van grove chamotte gekleurd met oxide en engobe. Hierbij gebruik ze oude ijzeren elementen. Ook op het doek beschilderd met acryl en ijzeren elementen. Haar vogels Roeken zijn Raku gestookt en bevestigd op oude antieke handgemaakte hengen.  Meer werk van haar is te zien op www.loesopdoek.nl.

Bij Adje Verschoor uit Hank zat de creativiteit al vroeg in haar bloed. In 1987 is ze bij een pater lessen gaan volgen. In die tijd heeft ze veel opdrachten gehad en met exposities en kunstevenementen meegedaan. Ze ontdekte de raku techniek. Het rakustoken in de buitenlucht en de verrassing hoe het werk uit de oven komt, vindt ze stimulerend. Haar objecten krijgen daarna meestal een “finishing touch” met metaal, hout, waardoor het een eigen uitstraling krijgen. Samen met Elly Walraven geeft ze workshops Rakustoken. Het belangrijkste vindt ze dat mensen genieten van het werk wat ze maakt. www.adjeskunst.nl

In 1994 is Elly Walraven uit Dussen begonnen met Keramische en Ruimtelijk Vormgeving bij de Stichting Kunstzinnige Vorming. Haar voorkeur gaat uit Raku gestookte en handgevormde objecten. Het raku stoken is voor haar een intrigerend spel met aarde, vuur, rook en water. Een oorspronkelijk Japanse techniek van keramiek bakken die in de 16e eeuw tot bloei is gekomen. Het is een bijzondere stooktechniek. Het buiten stoken in een gasoven en daarna het gloeiend hete object in het houtzaagsel leggen waar de vlammen en rook vrij spel krijgen. Het is spannend en verrassend en je wordt nieuwsgierig gemaakt naar het uiteindelijke resultaat. Wat doet het proces met je werk en dat is zo fascinerend. Andere technieken zoals Sagger firing of werken gemaakt van porselein paperclay zie je op www.keramiekvanelly.nl  Raku betekent vreugde-geluk-plezier. Elly geeft Raku workshops samen met Adje Verschoor.

Kunst is wat een mens creërt    

Kunst is hoe je leert 

Is kijken is zien

Kunst is misschien

Van binnen 

Gewoon beginnen     

Terug naar overzicht