Onze ruimtes

Het monumentale pand op de markt van Zaltbommel telt maar liefst 7 verdiepingen. Als je de kelder meetelt…
Iedere verdieping van Markt Twee heeft een eigen uitstraling en mogelijkheden.

Het pothuisje

Het pothuisje is voorzien van een romantische keuken en biedt toegang tot de wijnkelder. In het pothuisje kunnen een paar kleine werken aan de muur en er staat een tafel voor het raam dat veel aandacht trekt. Een heel mooi plekje voor één of meerdere objecten. De kelder is een leuke uitdaging, er ligt een glasplaat waar publiek door naar binnen kan kijken. Dat is een ideale plek voor een object, mits het tegen een hoog vochtgehalte kan. De kelder wordt door veel mensen bezocht, het is leuk en verrassend als kunstenaars er gebruik van maken. 

Winkelruimte

De entree van Markt Twee is ingericht als winkel- en ontmoetingsruimte. Een fijne plek voor een praatje en de verkoop van (kleiner) werk. De oude lambrisering en de tegeltjes aan de muur ademen nog altijd de sfeer van de vroegere wijnkoperij. Voor de winkel zoeken wij altijd nieuw werk, neem gerust contact op als je werk bij ons te koop aan wil bieden. 

Sjieke woonkamer

Een verdieping hoger ligt de grote sjieke woonkamer. Deze ruimte is voorzien van een prachtige raampartij. Als expositie- en ontmoetingsruimte is het de populairste kamer, er kunnen grotere werken geëxposeerd worden. In de ruimte zelf kunnen sokkels geplaatst worden. Het oude keukentje bevat nog een oude tegelvloer die vooral kleurrijk werk enorm kan versterken. Ook hier is ruimte voor groter werk. 

Drie ‘slaapkamers’

Boven de woonkamer liggen drie ‘slaapkamers’, elk met een eigen sfeer en lichtinval. Er kan geëxposeerd worden, er kan gewerkt worden. In 1 kamertje is een inbouwkast aanwezig met planken waar kleiner werk op kan. 

De zolder 

De zolder van Markt Twee is mysterieus en sfeervol. Er is een (afgesloten) badkamer aanwezig en via een laatste trapje kom je in de fantastische nok van het pand. De oude muren zijn wat krom en onhandig om werk op te hangen maar het kán wel. Een installatie of werk op papier aan de balken komt er goed tot z’n recht. Over het algemeen wordt de zolder als donker ervaren, er is voldoende mogelijkheid om extra belichting te regelen. Net als de kelder wordt ook de zolder zeer goed bezocht door bezoekers. 

Ideeën zijn welkom!

De mogelijkheden in Markt Twee zijn eindeloos, we staan dan ook open voor allerlei ideeën. Om een goede indruk te krijgen van de ruimtes is een bezoekje aan te bevelen. 

Voor een sfeerimpressie van vorige exposities kijk naar onze facebookfoto’s.