Exposeren

Exposeren in Markt Twee is een feestje, al zeggen we het zelf.

Je wordt uitgedaagd om de ruimte goed te gebruiken, inventief en verrassend te zijn. 

Kunstenaars kunnen in Markt Twee ruimte huren om te exposeren. Op dit moment werken wij vooral met groepen: groepjes van 5 maar ook van 10 of zelfs 12 kunstenaars die het hele pand mogen vullen. Dit heeft onze voorkeur omdat het de kosten voor de deelnemers beperkt, er op deze manier een mooie balans ontstaat en meerdere disciplines te zien zullen zijn voor het publiek. Kunstenaars die zich als individu aanmelden kunnen we helpen om een eigen groep samen te stellen. 

In de periode dat je exposeert zit altijd minimaal één Kunstrondje Zaltbommel. Iedere expositie duurt minimaal 4 lange weekenden. 

Exposities vinden plaats op álle verdiepingen van Markt Twee, van kelder tot en met zolder behalve de winkel; deze vullen wij zelf. Exposanten kunnen er wel klein werk aanbieden. Kunstenaars die niet komen exposeren maar werk aan willen bieden voor in de winkel mogen het hele jaar door contact opnemen via info@markttwee.nl

Veelgestelde vragen alvast beantwoord:

Wat kost exposeren?

Hierover gaan wij graag in gesprek na kennismaking en onze goedkeuring voor de inhoud van de expositie. De huurprijs is niet te standaardiseren, variabelen zijn bijvoorbeeld het aantal weken expositie, de periode van het jaar, afspraken over provisie, een onverwachte annulering op de kalender, etc. De kosten voor een hele maand exposeren liggen meestal rond de 1500 euro voor het hele pand. Maar nogmaals, dat varieert. 

Wie mag exposeren?

Kwaliteit vinden wij belangrijker dan de opleiding van exposerende kunstenaars. Wel willen wij vóór het uitbrengen van een offerte van iedere kunstenaar foto’s en linkjes naar sociale media ontvangen. Als het werk niet bij ons/Markt Twee past of het is ‘veel van hetzelfde’ slaan we het aangeboden werk over. 

‘Hoeveel vierkante meters muur?’

Wij hebben géén bruikbare plattegrond van het pand om te mailen. Ook geen ‘vierkante meters muur’. Markt Twee is een pand uit het jaar 1500, waardoor alle ruimtes van elkaar verschillen. Niks is precies vierkant, niets is recht. De lichtval varieert per kamer en uur van de dag. Hoeveel werk ‘erin past’ hangt van heel veel dingen af, waaronder het formaat van je werk. Kom vooral éérst even kijken of Markt Twee geschikt is voor het werk dat je wil exposeren, of de sfeer bevalt en of het werk er wel in kan (en de trappen op). 

Bezichtiging van Markt Twee kan tijdens openingstijden en we zijn er voor al jullie vragen. Voor een langer gesprek over exposeren met groepen maken we graag een afspraak via info@markttwee.nl.

Voor een sfeerimpressie van vorige exposities, bekijk onze facebookfoto’s.

Voor een omschrijving van de ruimtes klik hier.

Toch nog niet alle vragen beantwoord? Stuur ons een mailtje!