Exposeren

Exposeren in Markt Twee is een feestje,
al zeggen we het zelf.

Je wordt uitgedaagd om de ruimte goed te gebruiken, inventief en verrassend te zijn. 

In Markt Twee wordt kunst geëxposeerd en verkocht op basis van een pop-up formule. Dat betekent dat kunstenaars ruimte huren om te exposeren. Het is mogelijk om workshops te geven en gelijktijdig je werk te exposeren in andere ruimtes. Afhankelijk van het soort werk dat je maakt kun je zelfs een open atelier inrichten voor de periode dat je exposeert. Wij helpen je bij het organiseren van een opening als je dat wil, ook gesloten borrels zijn mogelijk. Daarnaast zit er in de periode dat je exposeert altijd minimaal één Kunstrondje Zaltbommel. 

Op dit moment werken wij vooral met groepen: groepjes van 5 maar ook van 10 of zelfs 12 kunstenaars die het hele pand mogen vullen. Dit heeft onze voorkeur omdat het de kosten voor de deelnemers beperkt, er op deze manier een mooie balans ontstaat in de ruimtes en meerdere disciplines te zien zijn voor het publiek. Kunstenaars die zich als individu aanmelden kunnen we helpen om een eigen groep samen te stellen. 

Veelgestelde vragen alvast beantwoord:

Over de kosten voor een maand exposeren gaan wij in gesprek na een kennismaking en onze goedkeuring voor de inhoud van de expositie. De prijzen zijn niet te standaardiseren, de keuzes die gemaakt kunnen worden zetten wij netjes op papier in de vorm van een offerte. Variabelen zijn bijvoorbeeld het aantal weken expositie, de periode van het jaar, afspraken over provisie, een onverwachte annulering op de kalender, etc. 

Kwaliteit vinden wij belangrijker dan de opleiding van exposerende kunstenaars. Wel willen wij vóór het uitbrengen van een offerte van iedere kunstenaar foto’s en linkjes naar sociale media ontvangen. Als het werk niet bij ons/Markt Twee past of het is ‘veel van hetzelfde’ slaan we het aangeboden werk over. 

Wij hebben géén bruikbare plattegrond van het pand om even te mailen. Ook geen ‘vierkante meters muur’. Markt Twee is een pand uit het jaar 1500, waardoor alle ruimtes van elkaar verschillen. Niks is precies vierkant, niets is recht. De lichtval varieert per kamer en uur van de dag. Wij kunnen geen vragen beantwoorden over de hoeveelheid werk die erin ‘past’. Kom dus vooral éérst kijken of Markt Twee geschikt is voor het werk dat je wil exposeren. 

Bezichtiging van Markt Twee kan tijdens openingstijden. Voor een gesprek over exposeren maken wij graag een afspraak via info@markttwee.nl.

Voor een sfeerimpressie van vorige exposities kunt u het beste terecht op www.facebook.com/MarktTwee/photos.

Voor een omschrijving van de ruimtes klik hier.